image
Ask our legal expert!
Gencs Valters
image

Insolvenssioikeus ja konkurssimenettely Latviassa

18 March 2016
Facebook Twitter Linkedin

Latviassa insolvenssimenettelyistä (esim. konkurssimenettelystä) säädetään Laissa insolvenssimenettelyistä. Lakia sovelletaan sekä oikeushenkilöihin, että luonnollisiin henkilöihin. On huomattava, että luottolaitosten kohdalla insolvenssimenettelystä säädetään erillisessä laissa. Latviassa ei ole olemassa erillistä konkurssilakia vaan kaikki maksukyvyttömyysmenettelyjä koskevat järjestelyt ovat laissa insolvenssimenettelyistä.

 

insolvenssilaki Latvia, insolvenssimenettely Latvia, velka Latvia, konkurssilaki Latvia, konkurssimenettely Latvia, maksukyvyttömyysmenettely Latvia, saatavien valvonta Latvia Latvian insolvenssirekisteri

Varmistaakseen oikeudellisten turvaamismenettelyiden julkisuuden (sekä oikeushenkilöiden, että luonnollisten henkilöiden insolvenssimenettelyiden), velvoitetun viranomaisen on organisoitava ja ylläpidettävä julkista insolvenssirekisteriä. Kaikilla on pääsy insolvenssirekisteriin ilmaiseksi ja rekisteriin tehdyt merkinnät ovat julkisesti luotettavia. Insolvenssirekisteriin merkitään kaikki insolvenssilain edellyttämä tieto.

 

insolvenssilaki Latvia, insolvenssimenettely Latvia, velka Latvia, konkurssilaki Latvia, konkurssimenettely Latvia, maksukyvyttömyysmenettely Latvia, saatavien valvonta Latvia Konkurssimenettelyn pesänhoitaja

Insolvenssimenettelyjä hoitaa Latviassa pesänhoitaja. Pesänhoitajana voi toimia luonnollinen henkilö, joka on saanut sertifikaatin, joka oikeutaa hallinnoimaan insolvenssimenettelyjä. Pesänhoitajan oikeudet ja velvollisuudet on ilmoitettu tarkemmin laissa. Pesänhoitajan toimia insolvenssimenettelyssä valvotaan Latvian insolvenssilautakunnan toimesta.

Velkojan vaade velallista kohtaan tulee antaa pesänhoitajalle kuukaden sisällä siitä, kun velallisen insolvenssimenettelystä on tehty merkintä insolvenssirekisteriin.

 

insolvenssilaki Latvia, insolvenssimenettely Latvia, velka Latvia, konkurssilaki Latvia, konkurssimenettely Latvia, maksukyvyttömyysmenettely Latvia, saatavien valvonta Latvia Velkojan saatavien valvonta

Jos velkoja on ohittanut aiemmin mainitun määräajan vaateen esittämiseen, hän voi esittää vaatimuksen velallista vastaan kuuden kuukauden ajan merkinnän tekemisestä insolvenssirekisteriin. Vaadetta ei kuitenkaan voida esittää enää sen jälkeen kun pesänhoitajan suunnitelman toimeenpano pesän varojen jaosta on aloitettu jakoluetteloehdotuksen mukaisesti siten kuin laissa on tarkemmin säädetty. Tämän jälkeen velkoja menettää velkojan asemansa ja oikeudet velallista kohtaan.

 

Saatavia valvoessaan velkojien on ilmoitettava:

  1. vaateen peruste;
  2. vaateen tyyppi;
  3. valvotun saatavan määrä, päävaatimus on eroteltava toissijaisista vaatimuksista;
  4. aika, jolloin vaatimuksen peruste syntyi;
  5. jos velkoja on katsottava kiinnostuneeksi henkilöksi siten kuin insolvenssilain osassa 72 on määritelty;
  6. yhteystiedot sisältäen sähköpostiosoitteen; ja
  7. pankkitilin numero.

Vakuusvelkojan tulee ilmoittaa saatavia valvotessaan sen velan määrä, joka on vakuudella suojattu.

 

English version read here.

 

Jos haluat tietää lisää insolvenssimenettelystä Latviassa, olethan yhteydessä englanninkielisiin lakimiehiimme osoitteessa info@gencs.eu.

 

T: +371 67240090

F: +371 67240091

 

info@gencs.eu

www.attorneys-at-law.eu

www.lavvocato.eu

www.baltic-lawfirm.eu

For questions, please, contact Valters Gencs, attorney at law at info@gencs.eu


folow us folow us folow us rss

The material contained here is not to be construed as legal advice or opinion.

© Gencs Valters Law Firm, 2016
Submit