image
Ask our legal expert!
Gencs Valters
image

Välittäjä ja vakavaraisuus -säännöt Latviassa

25 July 2016
Facebook Twitter Linkedin

Välittäjä ja vakavaraisuus -säännöt Latviassa

Latvian talousmarkkinoilla päätoimijat ovat pankkeja. Pankkien varat, jotka sisältävät rahaston ja luoton, muodostavat noin 90% Latvian taloussektorista. Latviassa talousmarkkinat ja luottosäätiöt säädetään luottolain ja EU: säännöksen No 575/2013 mukaan. EU-säädös välittäjistä ja vakavaraisuudesta perustuvat vahvasti kansainvälisiin Basel II ja Basel III säädöksiin.

 

Alkupääomavaatimukset Latviassa

Latviassa luottosäädösten alkupääoma n oltava vähintään viisi miljoonaa euroa. Alkupääoma voi koostua yhdestä tai muutamasta seuraavista kohdista, jotka vastaavat EU säädöksen No 575/2013 (koskien Common Equity Tier 1 kohta) vaatimuksiin:

  1. Osakkeet sekä muut vastaavat lisämaksut;
  2. Kertyneet voitot tai tappiot;
  3. Muut kertyneet tulot, jotka on ilmoitettava tuloraportissa;
  4. Muut rahastot;
  5. Tulot nykyisestä liikevuodesta.

Vakavaraisuus-säännöt Latviassa

Pankeilla on velvollisuus taistella operatiivisia ja rahallisia kriisejä vastaan. Pääperiaatteena on, että mitä isompi riski, joka on pankilla vastassa, pankin on pidettävä sitä suurempaa pääomaa katteena suojatakseen sen taloudellista tasapainoa ja  maksukykyä.

 

Latvian lainsäädäntö luottosäätiöistä säätää, että luottosäätiöt eivät voi käyttää niiden Common Equity Tier 1 pääomaa. EU-säädös No 575/2013 vaatii, että luottosäätiöiden on pidettävä yllä niiden Common Equity Tier 1 indikaattori 4,5 prosentissa lopullisesta valoarvosta. Vaatimukset asiakirjoille, jotka eivät ole arvopapereita on 8 prosenttia, joka sisältää kokonaispääoman ja pankin varat.

 

Pakollisen 4,5 prosentin Common Equity Tier 1 pääoma vaatimuksen lisäksi, kaikkien pankkien on varauduttava pääoman säilyttämiseen ja vastasykliseen pääomapuskuriin taatakseen riittävän pääoma pohjan, joka tasaa mahdolliset tappiot kriisien aikana.

 

Instituuttien on julkistettava seuraavat tiedot liittyen vastasyklisen pääomapuskurin vaatimuksiin ja todistettava että instituutit noudattavat näitä vaatimuksia:

(a) maantieteellinen jako instituution luottoriskeistä, jotka vaikuttavat sen vastasyklisen pääomapuskurin arviolaskelmaan;

(b) instituution vastasyklisen pääomapuskurin määrä.

 

Jos kaipaat lisää tietoa Latvian välittäjä ja vakavaraisuus –säännöistä, ole hyvä ja ota yhteyttä lakimiehiimme seuraavasta sähköpostiosoitteesta:    info@gencs.eu.

For questions, please, contact Valters Gencs, attorney at law at info@gencs.eu


folow us folow us folow us rss

The material contained here is not to be construed as legal advice or opinion.

© Gencs Valters Law Firm, 2016
Submit