image
Ask our legal expert!
Gencs Valters
image

Yhteisövero Virossa

11 August 2017
Facebook Twitter Linkedin

Yhteisöverokanta Virossa on sama kuin Suomessa, 20 prosenttia. Kuitenki, hyödyllinen puoli Viron yhteisöverojärjestelmässä on se että yhtiö maksaa yhteisöveron vasta sitten kun yhtiö jakaa varoja ulos. Nollan prosentin verokantaa sovelletaan kun yhtiö ei jaa varoja ollenkaan ulos. Voittoa tekevä yhtiö voi siis jättää koko voiton yhtiön sisään, käyttää sen investointeihin, myyntivolyymin lisäämisen ja niin edelleen. Täten Viron uniikki yhteisöverotus on ihanteellinen kasvuyrityksille ja yleisesti yhtiöille jotka hakevat kumulatiivista tuottoa.

 

Kun Virolainen yhtiö jakaa osinkoja kolme vuotta peräkkäin, neljännen vuoden yhteisövero laskee 14 prosenttiin. On tärkeää huomata ,että jotta alempaa verokantaa voi soveltaa, pitää osingon saaja olla oikeushenkilö. Yhteisöverovelvollisuus on vapautettu osingoille, jonka Virolainen yhtiö vastaanottaa, kun osingonmaksaja on yhtiö Euroopan talousalueella.

 

Yleisesti Viron laki elinkeinotulon verottamisesta on huokutteleva koska se tarjoaa monia mahdollisuuksia jotka eivät ole yleisiä monella toimivalta alueella. Kuten esimerkiksi, autoetu auton ostohinnan voi vähentää verotuksessa,eikä sille ole asetettu mitään raja ja lisäksi Virolla ei ole minkäänlaisia alikapitalisointi sääntöjä.

 

Jos tarvitset verotukseen liittyvää apua, olethan yhteydessä englanninkielisiin verokonsultteihimme Virossa, Latviassa ja Liettuassa osoitteessa info@gencs.eu.

 

T: +371 67 240 090

F: +371 67 240 091

 

www.baltic-lawfirm.eu

www.lavvocato.eu

www.attorneys-at-law.eu

 

For questions, please, contact Valters Gencs, attorney at law at info@gencs.eu


folow us folow us folow us rss

The material contained here is not to be construed as legal advice or opinion.

© Gencs Valters Law Firm, 2016
Submit